Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Innovatieve mobiele trailer voor monsternames bespaart tijd en overlast

Ter bewaking van de volksgezondheid worden sinds 2010 op een gestandaardiseerde wijze spuimonsters genomen van het sediment en de dierlijke organismen die zich in het drinkwater-distributienetwerk bevinden. In de loop der tijd zijn er voor dit onderzoek verbeteringen doorgevoerd en is de monsterneming omvangrijker geworden. Hierdoor is de standaard opstelling groter en de monsterneming intensiever geworden qua werkzaamheden en de te noteren parameters. Daarnaast heeft het af te voeren spuiwater op meerdere locaties voor overlast gezorgd.

Logisticon Water Treatment ontwikkelde als oplossing een custom made monstername-trailer, die de 42 m3/h af te voeren spuitwater optimaal behandeld. Tijdens het proces wordt 10% van het spuitwater via een kleine trechter met een 25 micron filter verwerkt. Het overige deel wordt naar een grote trechter met een 100 micron filter geleid, waarna het effluent via een slang en spuizak naar een geschikte lozingsplaats wordt gebracht. De ondertussen verkregen data wordt opgeslagen in een datalogger.

Dankzij deze innovatieve trailer is de monstername nu minder intensief en is de overlast voor de omgeving minimaal.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.