Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Logisticon Water Treatment bereikt in 2019 de energie duurzaamheidsdoelstellingen voor 2023

De Rijksoverheid wil in 2050 bijna geen uitstoot meer van broeikasgassen. Er is vervolgens een Energieakkoord voor duurzame groei opgesteld met afspraken over het aandeel duurzame energie in 2023 en de weg naar 2050. Eén van de doelen is energiebesparing door toename van het aandeel hernieuwbare energieopwekking. Dit aandeel dient in 2023 meer dan 16% te zijn.

Als ontwerper en bouwer van waterbehandelingsinstallaties zijn wij al jaren bezig om de Total Cost of Ownership (TOC) voor onze klanten te verlagen. Een belangrijk onderdeel hierbij is het bepalen van de Life Cycle Costs, waarbij met name chemicaliën- en energieverbruik belangrijke parameters zijn. Dit leidt ertoe dat wij continu voor onze klanten systemen ontwerpen en bouwen waarbij we ten opzichte van de traditionele systemen energie besparen. In enkele gevallen leveren wij zelfs duurzame energie door het plaatsen van zonnepanelen bij de waterbehandeling. Nu wil Logisticon Water Treatment zelf ook graag vooroplopen om deze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

Al eerder sloten wij met Eneco een contract af voor levering van duurzame energie via het elektriciteitsnet. Eind 2018 heeft Logisticon Water Treatment zelf de handschoen opgepakt en 380 zonnepanelen van hoge Duitse kwaliteit aangeschaft. Hiermee wordt een opbrengst van 95MWh per jaar verwacht. De verwachting is dat we hiermee tussen de 20-25% van ons gehele verbruik kunnen opvangen. Op zonnige dagen is de opbrengt nog veel hoger.

Om deze besparing inzichtelijk te maken is in de hal een digitaal paneel geplaatst waarop iedereen in één oogopslag kan zien wat de zonnepanelen opleveren en “Watt” we dus besparen.

Verdere milieubesparende maatregelen

Verder heeft Logisticon Water Treatment een aantal andere milieubesparende maatregelen doorgevoerd zoals:

  • Vervangen van plastic koffiebekers door papieren bekers. Dit is een totaaloplossing voor de afvalstroom van koffiebekers. De bekers worden volledig gerecycleerd en zijn 100% CO2-neutraal gemaakt. Naast de recycleerbare wegwerpbekers omvat het concept ook middelen voor inzameling en communicatie op de werkvloer.
  • De eerste volledig elektrische personenauto zal binnenkort aan onze lease vloot worden toegevoegd.
  • Verlaging basislast door het vervangen van de gasontladingslampen in de werkplaats voor LED lampen. 
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.