Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Minder onderhoud dankzij slimme innovatie

In Logisticontour nr. 25 heeft u kunnen lezen over een grondwateronderzoek uitgevoerd door Vitens op West-Terschelling met een pilotinstallatie van Logisticon.

Het grondwater daar bevat een kleine hoeveelheid methaan dat in de zuivering grotendeels via een conventionele behandeling wordt verwijderd. In de anaerobe nanofiltratie-units gebeurde dit tot voor kort nog niet, waardoor de nageschakelde beluchtings- en ontgassingstoren frequent moesten worden gereinigd. Na afronding van het onderzoek met de pilotinstallatie, werd er gekozen voor en gestart met de bouw van een membraan-ontgassingsunit en een stikstof-skid.

In verband met de beperkte ruimte worden deze twee nieuwe units op een bordes boven de huidige nanofiltratie-units geplaatst. De membraan-ontgassingsunit zal tussen de bestaande nanofiltratie-unit en de ontgassingstoren functioneren en wordt net als de stikstof-skid volledig geïntegreerd in de bestaande Vitens-bestuurde zuiveringsstraat.

Werkingsprincipe

Het principe van ontgassing met membranen berust op het innig in contact brengen van het te ontgassen water met een vacuüm en/of sleepgas, waarbij de fasen gescheiden zijn door een hydrofoob-membraan. Omdat er geen stikstof aanwezig is op de zuivering is besloten om een stikstof-skid (compressor met stikstofgenerator) te ontwerpen. Deze zorgt voor de productie van stikstof dat gebruikt wordt als sleepgas.

Dankzij deze slimme innovatie functioneren de achterliggende zuiveringen beter en vereist de ontgassingstoren nu minder onderhoud. Tevens zorgt deze oplossing voor een betere en stabielere drinkwaterkwaliteit. Het project wordt begin maart opgeleverd.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Tijdelijke drinkwatervoorziening tijdens ombouw drinkwaterstation
In centraal Europa wordt veel drinkwater gewonnen uit oppervlaktewater, vooral uit meren. Om de levering van kwalitatief goed drinkwater ook in de toekomst te garanderen moet een groot utiliteitsbedrijf in Zwitserland drinkwaterstations moderniseren.
Lees meer
MBR-installatie voor industriƫle klant
Logisticon heeft voor een industriƫle klant in de chemie, gevestigd in het roergebied in Duitsland, een membraanbioreactor (MBR) installatie gerealiseerd.
Lees meer
Oppervlaktewater pilot voor Dunea Valkenburgse Meer inbedrijf gesteld
Dunea is op zoek naar nieuwe bronnen voor drinkwater omdat het robuuste systeem, met twee rivierbronnen (Maas en Lek) en 80 km lange leidingen naar de duinen, steeds kwetsbaarder wordt.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.