Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Pilot met RO-installatie van Logisticon vermindert zoutzuurverbruik

Tijdens een periode van zoutzuurschaarste klopte een chemisch bedrijf bij Logisticon Water Treatment aan voor een oplossing. Een gebrek aan zoutzuur heeft grote gevolgen, omdat het bedrijf zonder zoutzuur geen regeneraties kan uitvoeren van haar klassieke demiwater-installatie (kation – CO2 toren – anion – mixed bed). Zonder regeneraties leidt dit vervolgens tot een gebrek aan gedemineraliseerd water wat onder andere gebruikt wordt als ketelvoedingswater, wat kan leiden tot een productiestop. De potentiële bedrijfsschade hiervan is onaanvaardbaar, waardoor Logisticon werd gevraagd naar de mogelijkheden van een omgekeerde osmose (RO) installatie als voorbehandeling van de demiwater-installatie.

Een RO-installatie kan het gros van de zouten uit het water verwijderen waardoor de looptijd van de harsen in de klassieke demiwater-installatie enorm verlengd kan worden. Hierdoor zijn minder regeneraties nodig en neemt het zoutzuurverbruik af.

De marktschaarste aan zoutzuur zette niet in dezelfde mate door en daardoor was een snelle interventie niet nodig. Wel voelde het chemische bedrijf de noodzaak om een RO-installatie op locatie te testen. Hiermee kon de vermindering aan zoutzuurverbruik, met een omgekeerde osmose als voorbehandeling, in kaart worden gebracht en kon het bedrijf belangrijke ervaring opdoen met het gebruik van een RO-installatie. In de toekomst wil het bedrijf deze technologie gaan toepassen.

Logisticon heeft voor deze pilot een RO-installatie met een productiecapaciteit van 50 m3/u in een container geleverd. De container bevatte naaste de installatie alle benodigde doseringssystemen. Ook kan de installatie via een beveiligd web portaal worden bekeken en bediend. Door deze remote-monitoring en controlefunctionaliteit kan het Logisticon serviceteam van afstand operationeel support verlenen.

Heeft u ook een calamiteit of bent u geïnteresseerd in het uitvoeren van een pilot met een van de waterbehandelingstechnieken van Logisticon Water Treatment? Ga naar www.logisticon.com voor de mogelijkheden of neem contact op via 0184-608260. Het team van Logisticon helpt u graag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.