Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Slimme oplossing voor reductie van benzeenemissies

Een olieraffinaderij in het Rotterdamse havengebied had voor een periode van drie jaar een waterzuiveringsinstallatie van 70 m3/h nodig om luchtemissies van benzeen op de bestaande biologische afvalwaterzuivering te verminderen. Er is gekozen voor een afzonderlijke voorbehandeling van de benzeenrijke afvalwaterstroom, welke geplaatst wordt in de influent stroom van de bestaande biologische waterzuivering. In de biologie wordt het restant oplosbare benzeen biologisch afgebroken. Met behulp van deze tijdelijke installatie zal getest worden of een voorbehandeling van het afvalwater leidt tot vermindering van de benzeen-luchtemissies en of verdere biologische verwerking mogelijk is.

Logisticon had voor deze klant al eerder naar tevredenheid een waterbehandelingsoplossing mogen leveren waardoor de klant deze vraag wederom bij Logisticon wilde onderbrengen.

Qua techniek wordt het aangevoerde influent met behulp van zwaartekracht rechtstreeks naar een Dissolved Air Flotation (DAF)unit geleid. Na dosering van coagulant en een polymeer scheidt de DAF-unit de olie en vaste stoffen met behulp van een drijfgas van het afvalwater zodat er slib ontstaat. Om de noodzakelijke microbelletjes te creëren wordt perslucht ingezet om de olie en vaste stoffen te laten floteren. De opdrijvende sliblaag wordt van het wateroppervlak verwijderd, verzameld en afgevoerd.

De DAF-unit is voor deze test volledig afgedekt en voorzien van luchtafzuiging en -behandeling met koolfilters om de vluchtige koolwaterstoffen te absorberen. Samen met de olieraffinaderij heeft Logisticon het procesontwerp bedacht en de installatie gebouwd en geplaatst, waarna deze succesvol in bedrijf is genomen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen
De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.