Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Snelle interventie voor 3-traps kobaltverwijdering

Logisticon Verhuur werd recent benaderd door een chemisch bedrijf in het Rotterdamse havengebied dat plastics produceert. Deze klant heeft een biologische SBR-afvalwaterzuivering staan, die de afvalwaterverontreiniging uit de fabrieken afbreekt waarna het afvalwater geloosd kan worden. 

Echter, tijdens een turnaround in de fabriek kwam er een dermate hoeveelheid kobalt in het effluentwater terecht, dat deze niet meer verwerkt kon worden door de afvalwaterzuivering en dus niet geloosd mocht worden. Na een korte inventarisatie, een sitebezoek en snel rekenwerk is er door Logisticon Verhuur een tijdelijke waterbehandeling aangeboden om het kobalt te verwijderen. Nadat een ingenieursbureau de aangedragen oplossing had geverifieerd, werd de installatie vlot geplaatst. Aansluitend kon de batch met kobalt houdend water snel en effectief worden behandeld, waarna het afvalwater aan de lozingsnorm voldeed en veilig kon worden geloosd.

Voor het proces is er gekozen voor een zandfiltratie gevolgd door een dubbele actiefkoolfiltratie voor de verwijdering van aanwezige aromatische koolwaterstoffen. Erachter is een pH-correctie geplaatst die zorgt voor een optimale kobaltverwijdering. Als laatste stap is voor een ionenwisseling gekozen met een specifiek hars dat het kobalt zeer effectief uit het water verwijdert.

Uiteindelijk heeft deze tijdelijke waterzuivering gedurende enkele weken een aantal batches behandeld, waardoor de klant naar volle tevredenheid weer aan de lozingseisen kon voldoen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.