Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Tijdelijke pilot-oplossing voor nieuwe flocculant-test

Logisticon Verhuur heeft in samenwerking met het wateronderzoek en -adviesbureau WLN in maart jl. een polymeer (PE)aanmaak installatie geplaatst bij een productielocatie van Waterbedrijf Groningen. Waterbedrijf Groningen is verantwoordelijk voor het leveren van zuiver drinkwater in de provincie Groningen.

Waterbedrijf Groningen wil haar productiecapaciteit van de oppervlaktewater zuivering op pompstation De Punt mogelijk vergroten. Bij flocculatie wordt aan het water chemie (vlokmiddel) toegevoegd om kleine zwevende deeltjes samen te klonteren. Hierdoor ontstaan vlokken die vervolgens te verwijderen zijn. Het huidige vlokmiddel geeft bij een verhoogd debiet te kleine vlokken, die zeker in combinatie met een lage watertemperatuur slechter bezinken. Gevolg is dat de troebelheid van het water toeneemt. Met de inzet van een extra flocculant (Wisprofloc, een hulpvlokmiddel), worden de reeds gevormde vlokken vergroot en worden de bezinkeigenschappen sterk verbeterd en daalt de troebelheid van het water weer voldoende.

Voor de test met Wispofloc heeft Logisticon een PE-unit geplaatst, die wordt gevoed met drinkwater door een meegeleverde hydrofoor-set. Ook zijn er twee handmatig verstelbare doseerpompen met flowmeters geplaatst. Door de twee doseerpompen is Waterbedrijf Groningen tijdens de testperiode, die een aantal maanden duurt, flexibel in het testen met verschillende hoeveelheden flocculant op de twee doseerpunten. 

Dit praktijkvoorbeeld laat zien dat Logisticon niet alleen sterk is in het leveren van volledige waterbehandelingsinstallaties, maar ook in de verhuur van losse componenten. Bijvoorbeeld uiterst geschikt voor pilot testen.  

Logisticon Water Treatment

Sales. Rental. Service

We make water work

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Wereldwaterdag 2024
Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
inDENSE®-technologie verder omarmd door Nederlandse waterschappen
De inDENSE®-technologie wordt meer en meer omarmd door de Nederlandse waterschappen en begin 2024 is door Logisticon op de rioolwaterzuivering van Amsterdam-West op één van de nabezinktanks als pilot een installatie van 6 inDENSE®-cyclonen geplaatst.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.