Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Wereldwaterdag 2024

Vandaag, 22 maart, is het Wereldwaterdag. Deze internationale dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om aandacht te vragen voor water en alle problemen daaromheen. Water is essentieel voor het leven en de planeet, en toch heeft niet iedereen toegang tot veilig drinkwater. Wereldwaterdag heeft verschillende kernpunten, waaronder het ondersteunen van de verwezenlijking van de Duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 6: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen vanaf 2030.

Elk jaar wordt er een specifiek thema gekozen voor Wereldwaterdag. Dit jaar is dat “Water for Peace”. De VN zegt hierover: “Water kan vrede creëren of conflicten veroorzaken. Wanneer water schaars of vervuild is, of wanneer mensen met moeite toegang krijgen tot water, kunnen de spanningen oplopen. Door samen te werken op het gebied van water kunnen we de waterbehoeften van iedereen in evenwicht brengen en de wereld helpen stabiliseren.”

Logisticon streeft naar een minimale of zelfs volledig neutrale milieu-impact en circulair denken staat centraal binnen de gehele organisatie. De waterzuiveringsoplossingen van Logisticon zijn steeds meer gericht op waterhergebruik, verlaging van de lozing van vervuilende stoffen in het milieu en de vermindering van chemicaliën en energieverbruik. Logisticon ziet het als een uitdaging om nieuwe ontwikkelingen een impuls te laten zijn voor nóg duurzamere projecten.

Op Wereldwaterdag 2024 roept Logisticon op om bewust om te gaan met water, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Samen maken we het verschil!

Ga voor meer informatie over Wereldwaterdag naar www.worldwaterday.org.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld
Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden.
Lees meer
Aqua Nederland 2024 zit er weer op en wat was het een succes!
Het team van Logisticon blikt vol enthousiasme terug op dagen vol waardevolle ontmoetingen met zowel bestaande als potentiële klanten en partners. Dank aan iedereen die de tijd heeft genomen om de inDENSE® te bewonderen.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.