Logisticon » Technieken » Olie/water scheiding

Olie / Waterscheiders

Werking

Olie-waterafscheiders of olie-waterscheiders (OWS) worden gebruikt voor de afscheiding van niet geëmulgeerde oliën of slecht oplosbare koolwaterstoffen uit (afval) water. Door het plaatsen van een aantal stromingschotten is de olie-waterafscheider verdeeld in meerdere compartimenten . In het eerste compartiment  zullen grove bezinkbare delen kunnen neerslaan (onder andere zand).  In het volgende compartiment zal een drijflaag met olie ontstaan door het natuurlijke opdrijven (flotatie) van de olie. Voor het aflaten van deze opdrijvende olie is een instelbare scimmergoot voorzien. Het verwijderingsrendement is sterk afhankelijk van de influent concentraties en soort olie. Via een duikschot kan het gereinigde water worden afgevoerd.

Optioneel kan een coalescentiefilter worden voorzien. Hiermee wordt een groot specifiek oppervlak aangebracht. Kleine olie deeltjes die eerst niet natuurlijk willen opdrijven zullen samenklitten tot grotere deeltjes en zo gaan opdrijven. Hiermee kan een groter rendement worden behaald voor de verwijdering van deze koolwaterstoffen.

Uitvoering

De olie-waterscheiders  (OWS) van Logisticon Water Treatment  zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, afhankelijk van het debiet. Ze worden vervaardigd uit plaatstaal (St-37) en voorzien van een hoogwaardige twee-componentenlak.

Toepassing

De olie waterafscheiders worden voornamelijk toegepast bij  olieraffinaderijen, voedingsmiddelenbedrijven, slachthuizen, metaalbedrijven, wasserijen en grote opslagterreinen zoals

  • Hemelwater behandeling van  opslagplaatsen en benzinestations
  • Afvalwater van auto en vrachtwagen wasserijen
  • Grondwater sanering
  • Afvalwater van vatenreiniging en tankcleaning;
  • Afvalwater van vloerreiniging en werkplaatsen voor machines en werktuigen;
  • Verwijdering van olie uit ontvettingsbaden;
  • Afvalwater dat vrijkomt bij de raffinage van olie.
 TYPEOWS-2OWS-3OWS-6
    
Max. ontwerp debiet (m³/uur)1525100
RVS scimmergootJaJaJa
RVS deksels met handgrepen2 stuks3 stuks-
Hijsogen444
LepelgatenJaJaNee
PompbufferJaJaJa
Optioneel coalescentiefilterJaJa-
Dekzeil--Ja
Afmetingen (AxBxC) mm2500x1250x16703.750x1250x1670 6500x2750x2500
Inlaat / uitlaatDN100/DN100(2x)DN100/DN100(2x)divers